2010. április 14., szerda

Szülinap - Disco - Jóga

Szombaton ünnepeltük Diana 30ik szülinapját. Az irodában nagy főzőtanfolyamot szerveztek Manuék. Megmutatták, hogy hogyan kell csirke masala-t készíteni :). Chris szorgalmasan jegyzetelt, Diana fényképet készített a munkamenetről, mi meg figyeltük az eseményeket. Nem esküszöm meg, hogy elsőre meg tudnám csinálni, de talán egy kis segítséggel. Azért meglepődtem, hogy mennyi fűszer szükséges, szinte csak fűszerek tömkelegéből áll plusz csirke :)

Sikerült az alkoholt árusítö boltban Bacardit beszerezni, úgy hogy estére egy kis Mojito koktélt készítettünk. A koktél elég jól sikerült és mivel az alkohol fogyasztás az utóbbi időben a 0-hoz közelít, ezért a 2 kis pohár Mojito is megártott :). Hogy nehogy lemaradjunk a szombat esti dizsiről, 9-kor gyorsan összeszedtük magunkat és átsétáltunk a szomszédos Dizsibe. A bejáratnál egy csomó férfi állt, amikor megláttak minket, azt mondták, hogy csak 5 perc múlva mehetünk be, ezért gondoltuk, hogy leülünk a szomszédos kis kajáldába enni valamit. A fickók azt hitték, hogy el akarunk menni, ezért gyorsan szóltak, hogy ne menjünk messzire, mindjárt bemehetünk. Kaját nem kaptunk ezért vissza is mentünk a disco-ba. A terembe belépve csak ámultam és bámultam. Egy hatalmas pult, bőr kanapék, kemény house zene és lézer :). Nagy örömömre vizipipát is lehetett kapni, ezt gyorsan megrendeltem, Grazziano meg mindenkinek rendelt 1-1 whisky-t. A pultosok külön kis bemutatót tartotak, a bárpultot végiglocsolták alkohollal majd meggyújtották, aztán égő szeszes üvegeket dobáltak :). Kiderült, hogy a DJ Kalkuttából érkezett erre az estére, és a belépő 500 rúpia volt, de tőlünk nem kértek lóvét. Jó hangulatban telt az este, mi táncoltunk és baromkodtunk a tánctéren a többiek meg néztek minket, de a végére belerázódtak ők is :). A DJ csaj gyorsan levágta, hogy hogyan is tud szórakozatni minket, nyomatta is az európában menő számokat, ja és volt Nirvana és Queen is, igaz remix :D, de mi jót tomboltunk rá! Sosem gondoltam, hogy ilyen zene lesz a dizsiben :) Elég meglepő volt ezt látni. Legfőképpen értem a lányokra, mert egy csomó „szabály”-t be kell tartaniuk. A discoba a lányokank csak párral lehet bemenni, természetesen lehet az csak egy barát, de egyedül nem engedik be. És a ruházat! Míg a hétköznapokban hagyományos indiai viseletet hordanak igaz mostanában elég sokan hordanak farmert meg pólót, de a dizsiben mindent lehetett.. Az egyik csajszi kis 'estélyiben' nyomult, ami azért elég messze áll az indiai viselettől. A lányoknak nem illik inniuk és dohányozniuk, de úgy tűnik ez nem vonatkozik a disco területére. Teljesen másképp viselkedtek az emberek mint a hétköznapokban. Nappal mindenki a hagyományok és a szabályok szerint él és viselkedik, de ha elmegy a discoba akkor ott olyan mint mi....:)

Megismerkedtünk egy helyi sráccal aki 5 évig élt Münchenben, nagyon megörült nekünk, fizetett egy kör tequilát, majd a party végeztével ragaszkodott a számlánk kifizetéséhez (annyira nem bántuk a dolgot, ugyanis a whiskyért dupla annyit számoltak mint az itallapon volt mert állítólag dupla whisky-t kaptunk jéggel :) ami egy kicst sokba k erült ). Nagy örömében elkérte a számunkat és meghívott minket vasárnap ebédre a szüleihez. Kiderült róla, hogy 30 éves, és házasodni jött vissza Indiába. A család most feleséget keres neki és a júliusi esküvőre is meghívott minket :), igaz még nem tudja, hogy ki lesz a menyasszony, de jó buli lesz azt mondta. Remélem talál addig menyasszonyt mert szeretnék elmenni egy esküvőre :P.

Azt még nem említettem, hogy Manu vasárnap reggelre beszervezte a Jóga mestert egy bemutóra. És mi lehetne a Jógára a legalkalmasabb időpont mint a reggel 7 óra :). Totál kómásan vánszorogtunk ki, kerítettek egy szőnyeget a földre majd megérkezett a 'mester' is. Elég sokat mesélt a Jógáról és egy pár alapvető gyakorlatot csináltunk, legfőképp légző gyakorlatokat. Hozzátenném, hogy a szőnyeg valószínű nem volt kimosva az elmúlt 5 évben és amikor ez a szag keveredett az általunk összegyűjtött rothadó szeméttel, nagyon elgondolkodtam, hogy rohanjak-e a vécére vagy egy kicsit elcsaljam a légző gyakorlatokat. A jóga végeztével megállapodtunk, hogy az elkövetkező 7 napban a jóga mester minden nap tart nekünk órát, ahol elsajátíthatjuk a gyakorlatokat aztán majd meglátjuk, hogy hogyan tovább. Ezen a héten a következő szabályokat kell betartsuk: no alkohol, no cigi, egészséges kaja!

Vasárnap 12-re elkészültünk, majd az indiai 12 szerinti 12.45kor Sap (az discoban megismert srác) meg is jelent, és kiderült, hogy mégse a családdal ebédelünk mert összebalhézott velük, hanem a haverokkal ütjük el az időt. A srác az egyik menő IT cégnél projekt menedzser, ha jól értettem az apukája politikus, a haverjának vmi vállalkozása van. Szóval nem egy csóró társaság. Elmentünk a Mayfair Lagoon Hotel Pub-jaba, és ott töltöttük a délutánt. A hotel Bhubaneswar egyik legdrágább hotelje, elég puccos, nem hétköznapi ember pénztárcájának való, legfőképpen nem önkénteseknek. Egy kicsit bizarr helyzet volt, hogy ilyen helyre jövünk és ők fizetnek mindent, de azt hiszem nekik ez presztízs kérdés volt, hogy fehér emberekkel vannak körülvéve. Délután átmentünk egy másik Hotelbe ahol 'medence' party-t rendeztek. Rajtunk kívük, kb. ugyanazok az emberek voltak ott akiket a discoban is láttunk. Nem maradtunk sokáig, sőt szerintem még el sem kezdődött a party, de 8 körül le is léptünk az egyik Plázába. Útközben hazafele megálltunk vacsizni. Elvitelre rendeltem tükörtojásos „kenyeret” (olyasmi mint a palacsinta), de otthon nem tudtam ellenálni neki :S, nem kellett volna megenni,mert másnap a gyomrom nagon megviselte. Grazziano vmi pizzát kajált, ő sem érzetem túl jól magát. A hétfőt itthon töltöttük kettesben :), de azért nem éreztük túl jól magunkat :P. Ja és hétfő reggel is volt jóga! Nem esett túl jól, de kitartottam!
És ma beszereztem egy Jóga matracot!!


5 megjegyzés:

  1. Hello,
    A fotókhoz nem tudtam kommentálni, na mindegy a lényeg, hogy látom buliztatok is végre, aranyosak az önkéntesek :)
    A jóga meg tökjó lehet.
    Csináljál sok képet :)
    p, Éva

    VálaszTörlés
  2. A jóga nagyon jó, csak a reggeli keléssel van probléma :). A mester vasárnapig jön oktatni, azután nem tudom mi lesz, de lehet beszervezzük a jövőben is. Ma kaptunk tőle olvasnivalót :P

    VálaszTörlés
  3. Grazziano...kettesben...jól éreztük magunkat
    :)
    Hajrá!

    VálaszTörlés
  4. a nemet kihagytad a jól éreztük magunkat elől :P

    VálaszTörlés
  5. :D:D:D álllat!!!
    puccos hotel pub!! :DDDD
    és hol a felső tíz000 ??? :D

    -zita

    VálaszTörlés